top of page
Search
  • Medical Plus Service

Fogászati kompresszor zajszigetelése rendelőn belül - itt a költségkímélő megoldás


Mennyibe kerül a kompresszorhoz egy hangszigetelő szekrény?

A kérdés Önnek is égető lehet, ha rendelőn belül kell elhelyeznie a fogászati kompresszorát. Még a többi levegő sűrítőhöz képest halk kompresszor hangja is zavaró tud lenni a Pácienssel és az asszisztenssel folytatott beszélgetés során. Főleg, hogy minden nap többször is végig kell hallgatni, amíg feltölt. Hogy ez milyen gyakran, és mennyi ideig tart, az a kompresszor levegő tartályának méretétől, a kezelések fajtájától, és az elszívás típusától függ:

  • Az ejektoros elszíváshoz a kompresszor szolgáltatja a sűrített levegőt, míg az exhaustort elszívó motor működteti. Utóbbi esetben tehát nem a kompresszor dolgozik.

  • Minél kisebb a légtartály, annál gyakrabban kapcsol be a kompresszor, hogy utántöltse magát.

De gyakorlatilag az egész kezelőegység sűrített levegővel működik: a turbina, a levegős fejtámla, a pneumatikus fék, a puszter, és a többi...

Megállapíthatjuk tehát, hogy akármilyen is az elszívás típusa, a kompresszor folyamatosan dolgozik. Ha tehát Ön rendelőn belül helyezi el, akkor két feladata van a kompresszorral kapcsolatban:

Egy: elrejtés,

kettő: zajszigetelés.

Van költségkímélő megoldás?

Amikor Ügyfelünk rendelőjébe kiszállítottuk a tőlünk vásárolt két új Diplomat fogászati kezelőegységét és a kompresszort, a felújított fogászaton elmés megoldással találkoztunk a kompresszor elhelyezésének problémájára. Ami tulajdonképpen kézenfekvő, mégis kevesen alkalmazzák. A módszer nem pusztán hatékony és esztétikus, hanem kiugróan költségkímélő is!

Doktornő a kompresszort beépítette a fogászati rendelő bútorzatába. A bútorasztalos az elképzelést a kompresszor gyári hangszigetelő szekrénye árának ötödéből valósította meg!

Hogyan rejtse el és halkítsa le rendelőjében a fogászati kompresszorát?

Az eljárás végtelenül egyszerű. Minél vastagabb hangelnyelő szivaccsal béleltesse ki a kompresszor szekrényt. Az 5 centiméter vastag szivacslap négyzetmétere körülbelül 5000 Ft-ba kerül, ebből egy 25 literes Ekom kompresszor számára még 2 négyzetméterre sincs szükség.

Ma már sokféle felületű hangszigetelő szivacsot gyártanak, de Ön maradjon a hagyományos tojás mintázatnál, mivel sinus görbületei bizonyítottan a legjobb hangelnyelő tulajdonsággal rendelkeznek. A mintázatot az érkező hanggal szembe kell fordítani. A hangszigetelő szivacsot öntapadós, és kenhető ragasztóval rögzíthető táblákban árulják.

Árak, költségek

Tételesen ugyan nem kérdeztük rá, de Doktornő elárulta nekünk, hogy a fogászati kompresszora bútorzatba épített szekrényét kompletten 40.000 Forintért készíttette. Ami a legjobb az egészben, hogy észrevehetetlen, mivel a bútorzat egyik saját elemét alakították át hangszigetelő szekrénnyé. A kompresszor szekrényének felső folytatása az ő esetében egy polcos műszertároló, de Ön akár a hűtőszekrényt is beépítheti fölé.

Az asztalos szakszerű munkájának köszönhetően elérték az Ekom gyári hangszigetelő dobozának hatékonyságát. Szám szerint: a szigetelés nélküli 66 dB helyett csak 47 dB körüli zajt produkál a kompresszor. Ez a normál emberi beszéd hangerejét sem haladja meg. Így kellemes és egészséges lesz dolgozni és kommunikálni a rendelőben hosszú éveken át.

Még mindig nem árultuk el az Ekom kompresszorok gyári hangszigetelő szekrényének árát, mert ennek fényében nyer igazán értelmet a hangszigetelés bútorzatba történő beépítése 40.000 Ft-os full költséggel.

Az Ekom hangszigetelő szekrény ára ötszörös összeg: hozzávetőleg 200.000 Ft! Ezért a különbözetért Ön plusz egy kézidarabot vásárolhat...

A jó hír

Önnek nem kell lemondania a rendelőben elhelyezett kompresszora zajcsökkentéséről, Ügyfelünk módszerével 4 fogtömés áráért évtizedekre megoldhatja a kompresszor ügyet.

A 2018-as évre kitűzött célok "bakancs listájára" érdemes tehát felírnia a kompresszor bútorzatba való beépítését.

18 éve értékesítünk és szervizelük fogászati kompresszorokat, így jól ismerjük a különböző márkákat és lehetőségeket. Kérdezzen tőlünk, segítünk kiválasztani az Ön rendelőjébe legoptimálisabb teljesítményű, a kötelező szabványoknak is megfelelő, elnyűhetetlen fogászati kompresszort!

Hívja szerviz vezetőnket:

Nagy Zsolt

kezelőegység szakértő

+36 30 826 07 48

960 views0 comments
bottom of page