top of page
Search
  • Medical Plus Service

Fogorvosok alakítják a Diplomat kezelőegységeket


A Diplomat legfrissebb katalógusa a következő mondattal kezdődik:

"Több, mint 60 év tapasztalattal az orvosi technológia és fogászati gyártás terén a DIPLOMAT-DENTAL cég megalapozta felső kategóriás gyártói hírnevét, és egy olyan üzleti filozófiát hozott létre, ahol alapelv a vevői elégedettségre való törekvés..."

"Tökéletes kezelőegység nincs, de fejleszteni mindig lehet."

A kulisszák mögött hallottuk ezt a szlogent gyárlátogatás közben. Nem jól hangzó, nagy szavakról áradozunk: Nézze meg Ön is, hogy hogyan fejleszti kezelőegységeit a Diplomat a Fogorvos vásárlók igényei szerint.

1. A mai legionnovatívabb orvosi lámpa

Az első generációs BlueX halogén lámpa a Diplomat pályafutásának hajnalán innovatív fejlesztésnek számított. Nyitott lámpateste azonban könnyen porosodott, eljárt felette az idő. A mérnök stáb ekkor fejlesztette ki a Siriust.

A még szintén halogén izzós orvosi lámpa már erősebb fényt bocsátott ki, és zárt burkolatot kapott. Pár év múlva azonban erős igénybevétel, például óvatlan kezelés, két műszakos rendelés esetén a Sirius lámpa markolata kopni kezdett. Továbbá a csuklója is kilazult, és egy idő után "lebólintott".

A mérnök csapat egyenesen lesöpörte a tervezőasztalról a Siriust, és merőben újat álmodott. Megalkotta a ma leginnovatívabb fogorvosi fényforrást: az érintés nélküli Xenos LED lámpát.

A XENOS esetében minden ismert kockázatot kiiktattak a tervezők:

  • Önnek hozzá sem kell érnie. Szenzoros működtetésének köszönhetően a 100-50-0%-os fényerőt a lámpa mögötti kézelhúzással állíthatja be.

  • Fényárban úsznak a fogak. A lézerpontos fogkezelést a 30 000 lux fényerő teszi lehetővé. Mi is meglepődtünk, hogy fényes nappal 20 méterre is elvilágít a Xenos LED orvosi lámpa.

  • A fényt tökéletesen célra állíthatja. A Xenos lámpa gömbcsuklója 3 dimenzióban mozgatható.

  • Markolatának szilikon burkolatát egyszerűen csak távolítsa el, és máris autoklávban sterilizálhatja. A rugalmas anyag stabil fogást biztosít.

  • Minden ponton egységes fényt vet a kezelendő felületre. Nem kell keresnie a fénynyaláb fókuszát. A Xenos LED lámpa fénye szabályos téglalap alakú, és teljesen homogén.

  • Anyaga kikezdhetetlen, törhetetlen, 100% öntött fém burkolat. Óvatlan mozdulat, dupla műszakos használat együtt sem fog ki rajta. :-)

2. A műanyag bevonat sosem sárgult

Más márkájú, korosabb kezelőegységek körében lassú sárgulási, repedezési folyamatot figyeltek meg a fogorvosok. A Diplomat gyár erre az esztétikai hibára már az első pillanatban is kényes volt, és a konkurencia ismert problémájára komoly innovációval reagált: kikísérletezték az ellenálló poliuretán festékbevonatot.

A tökéletesen sima és csillogó felszín nem reagál az UV fényre, ezért nem sárgul, és sosem repedezik. Asszisztense bármilyen gyakran fertőtleníthet, hiszen a bevonat a vegyszereknek is ellenáll. A poliuretán festékréteget a Diplomat gyár speciális műhelyében fújják az alumínium és acél felületekre. A műhelyben található kemencéből kikerülő, makulátlan felszínű alkatrészek összeszerelésre készek.

3. Félteni kellett a pohártöltőt

A régebbi, sérülékeny pohártöltővel kapcsolatban is érkeztek kritikák. A Diplomat mérnökei efölött sem hunytak szemet. Az öblítős pohártöltő nem régiben szintén átesett egy alapos ráncfelvarráson. Ez a fejlesztés is olyan jól sikerült, hogy a sokkal tetszetősebb és masszívabb öblítőcsésze manuálisan, vagy elektromosan befordítható fejlesztéssel is gazdagabb lett.

4. Ergonomikusabb fejtámlára volt szükség

A kettős artikulációs fejtámlának csak a magassága állítható. A hosszadalmas implantációs kezelések és szájsebészeti műtétek azonban élesítették a fogorvosok ergonomikus munkavégzésének szükségletét. Az új 3 dimenziós fejtámlával fellélegezhetnek a fogorvosok, hiszen olyan szögbe állíthatják be a páciens fejét, amiben a legkényelmesebb dolgozniuk. Az új fejlesztésű fejtámla ráadásul egy kézzel, egy mozdulattal egy másodperc alatt állítható a megfelelő helyzetbe.

5. A fogorvosok nem akartak több fogszövetet elfúrni a tömés cserék során

Amióta csak létezik a foggal megegyező színű tömőanyag, azóta hiányoltak a fogorvosok egy olyan technológiát, aminek segítéségével megkülönböztethetik a kompozit tömést a fogszövettől. A Diplomat fejlesztő csapata az első "fehér tömés" csere óta kereste a választ a problémára. A tökéletes megoldás körülbelül egy éve látta meg a napvilágot. Amikor tavaly a Diplomat showroom-jában bemutatták nekünk a Blue Light technológiát, nemcsak a próbababának maradt tátva a szája... Ez az innováció azonban megér egy saját cikket.

A Blue Light mikromotorok UV fénnyel teszik megkülönböztethetővé a tömést a fogszövettől. Ezzel s videóval folytatjuk a következő cikkben!

112 views0 comments
bottom of page