top of page
Search
  • Medical Plus Service

Hogyan telepítettünk fogászati kezelőegységet 9 lépésben?


Ezt a gyönyörű, homok színű Diplomat DC 170 kezelőegységet egy debreceni doktornő frissen épült fogászati rendelőjébe telepítettük. Íme az esettanulmány 9 lépése:

1. Meghatároztuk a műszaki kiállások helyét

Doktornő abszolút helyes és szerencsés időpontban szólt nekünk, mivel a rendelő padlózatának építésekor már jelen voltunk a helyszínen, és meghatározhattuk a műszaki kiállások tartalmát és pontos pozícióját. Ez a padlófűtés csövei helyzetének pontos ismerete miatt még sokkal lényegesebb.

2. A padló elkészülte után elkezdhettük a gép telepítését

Elvégeztük és dokumentáltuk tehát a szükséges méréseket, így amikor eljött a kezelőegység telepítésének az ideje, előre tudtuk, hogy hová fogjuk lefúrni a kezelőszék csavarjait a padlóba.

(A padló egyébként öntött műgyantából készült, ami résmentes, fugamentes, antisztatikus, továbbá saválló is. Így a mai legmodernebb és legpraktikusabb megoldás egy fogorvosi rendelőbe.) Mindössze 4 db speciális Fisher dübellel már a végleges helyén is volt a kezelőszék.

3. A kezelőszék vázszerkezetét a padlókiállásokhoz rögzítettük

A padlón álló Diplomat DC 170/180 kezelőegység esetében a vizesblokk a kezelőszékhez csatlakozik. Az üzembe helyezés második lépésében tehát ezt tettük a helyére.

4. Felszereltük a vizesblokkot

A lebegő vizesblokk két furatot biztosít az orvosi asztal és a lámpakar számára. A padlón álló kezelőegység egyik előnye, hogy a vizesblokk a székkel együtt emelkedik és süllyed, így az öblítő csésze magassága mindig kényelmesen elérhető marad a páciens számára.

5. - 6. Végre helyére került az orvosi asztal is a kézidarabokkal

Az orvosi asztalt 4 kézidarabbal, de 5 kiállási lehetőséggel szállítottuk Doktornő jövőbeli fejlesztésire is gondolva. Az ötödik helyre például oral kamerát, vagy még egy mikromotort, turbinát, kautert... később szerelni.

7. A kettős artikulációs fejtámla

egy mozdulattal a kívánt fejmagassághoz állítható, gyermekek számára a székre is ráhajtható, és akár óvodás magasságra is húzható.

8. Még egy röntgent is felszereltünk

Anikó doktornő egy intraoral röntgent is rendelt tőlünk a rendelőjébe a gyorsabb diagnózis és kezelés érdekében. A készüléket a szabvány paraméterek által meghatározott helyre rögzítettük.

9. A gyönyörű Diplomat DC 170 készen áll a páciensek fogadására

A vízvezetékre és sűrített levegőre kötött kezelőegység 5 óra múlva készen állt a rendelésre. Doktornő azóta is gördülékenyen használja a kiváló minőségű, megbízható, új Diplomat kezelőegységét.

+1. Örömmel tudatjuk Önnel

Még tervezési fázisban lévő komplett fogorvosi rendelők megvalósításában is segítünk.

18 év szakértői tapasztalatunkat összegyűjtöttük egy 5 perc alatt megismerhető olvasmányos anyagban, a címe:

Szakértői tanácsok fogorvosi rendelők számára

10 oldalas tanulmányunkban ismertetjük a fogorvosok által leggyakrabban elkövetett hibákat, amelyeket új fogászati rendelők megvalósítása folyamán szoktak elkövetni, és leírjuk a megelőzés módját is. Tapasztalatunk szerint előrelátó tervezéssel Ön százezreket, ha nem milliókat takaríthat meg.

Ön is fogászati rendelője felújítását, építését tervezi? Kérje tőlünk a tanulmányt postán, vagy emailben, mindkettő esetben díjmentesen!

457 views0 comments
bottom of page