top of page
Search
  • Medical Plus Service

Telepítő talppal a kész padlófűtés sem akadály


Hogyan csavarozzuk le a fogászati kezelőegységeket egy kész padlófűtéses rendelőben?

Sehogy! Hiszen csak elrontani lehet! Van jobb megoldás a kezelőszék rögzítésére! Kulturált és kíméletes, de ugyanolyan időtálló és erős megoldás, mint a lecsavarozás. Kicsit persze magyarázni kell, de megér egy misét, mert szeretnénk, ha látná, hogy számunkra nincs lehetetlen! :-)

Mit tegyünk, hogy nehogy átfúrjuk a csöveket?

Ön biztosan látta, ha már átment egy fogorvosi rendelő építésen, hogy a fogászati kezelőegységek telepítése előtt a padló csövezést és a kiállásokat hogyan készítik. Ha mi koordináljuk a telepítést, akkor persze fotókkal és méretekkel dokumentáljuk, mi, hol fut a szerelőbetonon. Így a felügyeletünk alatt folyó munkáltok után biztosra megyünk a kezelőszék lecsavarozása folyamán.

De mi a teendő, ha akkor kér tőlünk kezelőegység telepítést a fogorvos, amikor már minden készen áll a gép fogadására? Gyakorlatilag belecsöppenünk egy folyamat kellős közepébe, az előzmények ismerete nélkül. Mi már csak a padlóból kiálló csövekkel találkozunk. Ha megkérdezzük, hol futnak azok pontosan, általában nem kapunk kielégítő választ. Az építtetők rendszerint elfelejtik lefotózni a padlólap alatt futó csövek és kábelek futásának helyét a burkolat lerakása előtt, ezért nagy kockázatot jelent a fogászati szék lefúrása. Ráadásul sajnos nemcsak a padlófűtés csövekről van szó! Már önmagában az is akadályt jelent, ha a fogászati gép saját vízcsövei és kábelei futnak ismeretlen helyen.

A régi, elavult módszer a padlófűtés csöveinek megtalálására az volt, hogy kis időre bekapcsolták a fűtést, és gyorsan megpróbálták kézzel kitapogatni a hő útját, amit lézeres hőmérővel próbáltak meg pontosítani, de ez is csak találgatás lehetett.

Ma már egy korszerű telepítőtalp minden hasonló problémánkat áthidalja!

Telepítő talp - mi ez?

A fogászati kezelőegység telepítő talp egy 8 milliméter vastag, fehérre szinterezett vaslemez. Így vízálló, UV-álló, és saválló. Ehhez csavarozzuk hozzá a kezelőszék talpát anyag vastagságban.

Ezután a szerkezetet a kiállásokra illesztjük, majd a padlóhoz ragasztjuk. Hogy elég erős és időtálló lesz-e az eredmény? Ezt számos üzembe helyezett telepítő talpas kezelőegységünk gazdája igazolja. Egy speciális, erre a célra gyártott poliuretán alapú ragasztó-tömítő szilikont alkalmazunk, amitől évtizedekig meg sem mozdulnak a fogászati székek!

Önnek a talp méretére se legyen gondja, mi minden kezelőegységhez saját, egyedi, hozzá való telepítő talpat készítünk. Így egy kezelőegység áttelepítés sem akadály, ahogyan a fenti fotóinkon is láthatja.

A legokosabb döntés mégis az előrelátás. Ha rendelőt épít, a mi szakértelmünkre már az építkezés során is számíthat: http://www.fogaszati-kezeloegyseg.com/komplett-rendelok

67 views0 comments
bottom of page