top of page
Search
  • Medical Plus Service

Világszínvonalú kezelőegységek a kulisszák mögött


Hazánkban körülbelül 2500 fogorvos dolgozik Diplomat kezelőegységgel

Fogorvos ügyfeleink sokszor nem is sejtik, hogy milyen tervezői - gyártói apparátus áll világszínvonalú fogászati kezelőegységeik mögött. Most egy picit bekukkantunk a kulisszák mögé, hogy Fogorvosainkhoz közelebb hozzuk kedvenc munkaeszközüket.

Folyamatos fejlődés

A világszínvonalú csúcstechnológiát több mint 60 éve fejlesztik a világ minden tájáról érkezett mérnökök. Munkájuk fókuszában a fogászati kezelőegységek legfontosabb pilléreinek négyesfogata áll:

1. a világszínvonalú minőség

2. a korszerű design

3. az innovatív technológia

4. és az ergonomikus kidolgozás.

A fogászati kezelőegység tervező mérnökök nem ismernek megállást a technológia csiszolását illetően. Napi szinten követik a legújabb kutatási eredményeket, és ezek nyomában járva a kezelőegységek tökéletesítésén, fejlesztésén dolgoznak.

A fogorvosi oldalról érkező tapasztalatok és igények feldolgozására külön csapatot alakított a Diplomat vállalat. Így a felhasználói oldalról is praktikus információkat nyernek a kezelőegységek fejlesztéséhez. E kettős irányú innováció eredményeként jönnek létre a fogorvosok körében népszerű és szerethető fogászati kezelőegységek.

Miből lesz a cserebogár...

A Diplomat fogászati kezelőegységek hosszú múltra tekinthetnek vissza. A szlovákiai Pöstyénben 1952 óta folyik a gyártás, először Chirana Praha állami vállalatként.

A korabeli európai fogászat sokat köszönhet a pöstyéni kutatás-fejlesztés ágazatnak, annál is inkább, hogy Csehszlovákiában ekkor több gyógyászati eszköz gyártóval együtt konszernben dolgoztak.

Az állami konszern 1990-ben bomlott fel, és privatizálták a különböző ágazatokat. A Chirana számára ez a lehetőség felért egyet jelentett először Európa, majd a kontinensen túli fogászatok meghódításával.

Az új tulajdonosok minden energiát a csúcstechnológiai fejlesztésre fordítottak, és létrehoztak egy új márkát is. Ekkor születtek meg az első Diplomat fogászati kezelőegységek.

Később, 2012-ben a cég nevét Chirana-Dental s.r.o.-ról DIPLOMAT DENTAL s.r.o. (azaz Kft.)-re változtatták, és elkezdték írni saját, új történetüket a fogászati kezelőegység gyártás rohamosan fejlődő, izgalmas világában. A Diplomat szinte azonnal beírta nevét a kiváló kezelőegység márkák közé.

A folytatást már Ön is ismeri, és még oly sok fogorvos a világ minden táján...

101 views0 comments
bottom of page